Good Morning

Omen hej !
Har varit uppe med tuppen idag! Ah asså vi hade utsläppet i stallet idag osv... Jag red Kajsa men hon va lite stel! Folk höll ju på och smälla raketer längre bort som gjorde att hon blev ganska rädd och sprang runt lite och så! Men hon fick iallafall rört på sig :) ska strax va med Michelle lite tror jag! Vi va ovänner ett tag men faktiskt så har vi blivit vänner igen och det är jätte bra! Nej man kan inte leva utan sin bästa vän ! Iaf inte jag ;)

Men ikväll blir det att fira nyår hos kusinerna! Tyvärr är Julia i kode så man blir lite forever alone men what ever lixom ;) smälla i mängder med raketer kanske få ett telefon samtal vid tolvslaget woopah ! ;) ne men asså har bestämt att Filip ska ringa klockan tolv inatt osv ...

Men gott nytt år på er!
Vi hörs senare !


Design på väg :)

Som rubriken lyder så håller jag på att göra en design! :) Eller ah header! Jag är inte så bra på att sätta in headers och sånt :) Ska fråga Julia om hon vill annars fixar jag någon annan som gör det :) Men bloggen dampar så jag kan inte ladda in bilder just nu så ingen mer upptadering idag om inte senare! :) // Frida

Torp med bästa vän ...

Hej gott folk ;)
Drar till torp med Alice nu! Ska köpa ett skal till den nya telefonen kanske lite kläder ! Fick en del pengar i julklapp och inte blev det sämre när man hittar sin gamla plånbok med 300 kr i :) men jag har inte bloggat så mycket nu men har varit fullt upp typ xD ne men igår var jag hos Filip hela dagen och sen åkte jag upp till stallet osv... Kajsa gick riktigt bra igår faktiskt även fast hon har vilat hela helgen :) testade det nya dyon tränset men det var för stort så mamma fick ringa och beställa ett i ponny istället :P men Ah ! Vet inte vilket skal jag ska köpa seriöst ! Får se vad som finns helt enkelt ;)


Shaaa! <3

Har inte bloggar jätte mycket nu men ah! Idag är en slapp dag typ! Ska upp till stallet snart och testa det nya tränset osv... Men hoppas ni har det bra för det har iaf jag!


Hej alla coola!

Jag sitter och lanar fb chatt med Filip ;) Jaow vi e udda! Ne men tillslut har man inget att skriva om då bara man skickar nåt random xD <3

Har precis kommit hem nu och inläggen kanske inte blir så jätte bra men jag bloggar via telefonen om ni liksom undrar ;)

Men hejdå ha en riktigt bra kväll! <3

Visst är vi söta på bilden längst ner :*


God morgon :)

Hej på er alla!
Jag har typ precis vaknar nu! Jag bloggar via telefonen för jag orkade inte starta datorn ;) men jag ska äta frukost nu och sen blir det väl att slappa hela dagen! För ikväll blir det att äta julbord hos farmor! Typ så gör man i Danmark, man äter stek på julafton och julbord på juldagen ;) men ni får ha det bäst !


Natten typ va?

Cha!
Är skälli trött nu. Jag bloggar just nu via Iphonen och det funkar ju bra ;) ska sova snart men jag smsar lite med Filip nu så om en halvtimme kanske <3 men sov gott alla så hörs vi imorgon!


Hur nöjd som helst :D <3

HEJ!
Har haft en super bra julafton!

Jag fick en Iphone 4s och en One Peice ... Det blev jag mest nöjd med :D Tack mamma och pappa! Sen av farmor och gammelmormor fick jag ett dyonträns! Sen fick jag lite andra småsaker av resten av släkten :D

Iphone 4s


Dyonträns


One Piece


Tack alla för en riktigt grym julafton! Och tusen tack Birgit för den super goda maten! :D

// Frida <3

Julpynt osv...

Har såklart julpyntat mej själv också :D <3
Ha en riktigt bra kväll!
PUSS // Frida <3

Dagens outfit!

Skjorta: Bik Bok
Shorts: Bik Bok
Tights: Gina Tricot
Kofta (ej med på bilden): Bik Bok
Sockar: Okänd
// Frida <3

Om mej...

Jag kom på att jag inte har skrivit så mycket om mej själv...
Som ni antagligen vet så heter jag Frida Thorsen. Jag är en hästgalen tjej som satsar på skolan och hästarna. Mina intressen är att blogga och va med vänner och hästarna såklart. Jag är 13 år och jag fyller år den 16:nde Maj!

Mitt mål i livet är att utbilda mej som arkiolog. Sen när jag har jobbat som det i några år ska jag köpa en gård. Där jag kan satsa på hästarna och starta ett stuteri. Med bara massor med arabiska fullblod. För det är dom mest vackraste hästarna som  finns. Jag ska köpa en hund. För det har jag alltid velat ha!

Men nog om det.

Bilderna som tas på denna bloggen är med min HTC Gratia, min Nikon D40 och ibland med webkamera. Jag ska såklart snart köpa en ny kamera och jag funderar på att byta till en Canon istället men ej bestämt.

Jag bor i en håla i Sotenäs som heter Hunnebostrand. På vintern är det dötrist och på sommaren är det fullknökat med en mängder av sommargäster. Många vet nog vart Smögen ligger. En mil ungefär utanför Smögen ligger Hunnebostrand. Alltså i samma komun.

Mina vänner och hästar går före allt. Men det är aldrig så allvarligt att jag inte sköter skolan. Jag har bra betyg i alla ämnen. Nu får jag då inte betyg än men ni vet vad jag menar.

Mitt favorit ämne i skolan är Historia och Samhällskunskap. Kanske inte värkar så konstigt med tanke på att jag vill bli arkeolog.

Jag är halv Dansk då min pappa kommer från Danmark. Det är därför jag är i Danmark så ofta. Jag trivs där och vill gärna flytta till Skagen men så blir det inte eftersom jag vägrar att lämna mina vänner.

Jag är en glad tjej med ett jäkla temprament. För när jag väl blir arg vill ingen vara i närheten ;) Men oftast är jag glad och jag älskar att skratta. Vilket tråkigt liv utan skratt eller?


Men det var nog det mesta om mej.
Jag tidigare i höst.
Jag på skolavslutingen i 6:an.
Jag och Kajsa.
Jag och en av mina bästa vänner Linn Jönsson. Lam jag vet!
Jag och Beata 2007.
Meee.
Jag på VIP:en i skolan med Douglas och Felicia.
Jag, Sara, Ellen, Wilma och Amanda. För små bänkar i skolan ;)
Jag och Kajsa i sommras.
Ha det bäst!
// Frida <3


Olika bett jag rider med ...

Jag tänkte berätta lite om olika bett jag rider/har ridit med.

På Kajsa rider jag Bara med tränsbett. Då hon funkar väldigt bra på det!
Jag tänkte då skriva lite om tränsbett. Jag läser väldigt mycket om sånt här för att få reda på exakt som är bra och mindre bra att använda till en häst.

Tränsbett är det vanligaste bettet då dem flesta använder detta. Ett tränsbett består av två bettringar med en eller flera metalldelar mellan sig. Tränsbetten finns i olika tjocklekar. Tidigare har man ansett att desto tunnare bettet desto skarpare inverkan på hästen. Numera anser man att ett tjockt bett är värre än ett tunt bett. Hästens mun är inte skapt för att ha ett bett inne i munnen, varför egentligen inga bett får plats i hästens mun, men tjocka bett tar definitivt upp mer plats smala bett varför smala bett är att föredra. Det som i slutändan avgör hur skarpt ett bett är, är ryttarens hand. Oerfarna ryttare ska tidigt lära sig att rida med en mjuk och följsam hand. Därför ska dom så börja med ett lagom tjocktbett som har en korrekt inverkan på hästen.

  • Tvådelat har en länk i mitten (alltså delat i två delar). Då bettet bara har en länk, blir den ena delen lite längre än den andra. Därför kan det vara bra att vända på bettet ibland så att den längre delen inte alltid är på samma sida. Tvådelade bett är mycket vanliga.

  • Tredelat har två länkar (alltså delat i tre delar). Ett tredelat bett anses mildare än ett tvådelat då det har fler brytpunkter. Bettet löper mindre risk att klämma hästen i tungan eller orsaka obehag när det viker sig. Tredelade bett är symmetriska. Tredelade bett var tidigare inte så vanligt men har på senare tid varit på stor frammarsch.

  • Oledat/odelat tränsbett är inte delat men har ofta en svag kurva eller en "tungfrihet". Oledade bett är ofta mildare än delade då de har många fler brytpunkter och därmed fördelar trycket över större yta i munnen. Vissa ryttare upplever dock att hästen blir stummare på oledade bett. Oledade bett finns i varianter med fasta och rörliga bettringar.

  • D-ringat tränsbett är ett tränsbett med fasta D-formade bettringar. Ett D-ringat bett nyper inte hästen i mungiporna och hindrar också till viss del att bettet rör sig i sidled. D-bett kallas ibland även för "galopp-bett" i Sverige. D-bett finns i både två- och tredelade versioner.

  • Löpande ringar

  • Eggbett har ovala fasta ringar och minskar risken att hästen blir nypt i mungiporna. Eggbett anses vara ett mycket milt bett som finns i både två- och tredelade versioner.

  • Fullcheekbett är baserat på antingen ett eggbett eller D-ringat bett, men har stänger som hindrar bettet från att glida i sidled. Kallas även för bett med parerstänger i Sverige. Bettet finns i både två- och tredelade varianter. En nackdel med parerstänger är att de övre parerstängerna (de parerstänger över bettringarna) kan fastna i tränsets sidostycken och därmed eventuellt irritera hästen eller försämra bettets effekt. Bett med parerstänger används ofta till hästar som är svårstyrda, på hästar där bettringarna lätt åker in i hästens mun och på unghästar under inridning som ska lära sig svängande tygeltag. Detta används också ofta till körning.

  • Halfcheekbett en variant på fullcheek som endast har parerstänger under bettringen, dvs. ett "halvt" cheekbett. Bettet minskar risken för att parerstängerna ska fastna i tränsets delar. Finns i två- och tredelade varianter.

  • Bridong kallas ett smalt tränsbett som används tillsammans med en kandarstång. Bridongbettet är mycket smalare än vanliga tränsbett eftersom en häst som rids på kandar ska få plats med två bett i munnen. Bridongbett finns både i två- och tredelade varianter.
Pelhambett har jag alltid använt på Shadow då han är fruktansvärt stark och "het". Det är nu det sista jag har ridit honom på tränsbett.

Stångbett är bett som har en hävstångseffekt på hästens mun och alltså är skarpare än tränsbett. Ett stångbett har raka skänklar som löper nedåt i linje med hästens mungipor. Man använder ofta (och alltid till kandar) en kindkedja tillsammans med ett stångbett. Kindkedjan går under hästens käke. Ju längre skänklar desto större hävstångseffekt och desto skarpare inverkan. För att undvika att stångbettet ska slå i gomtaket är de flesta stångbett oledade. Det är vanligt att ha "tungfrihet" på stångbett, dvs. en "port" för hästens tunga så att trycket hamnar mer på hästens käke (laner) och mindre på tungan. Fungerar ofta bra till heta hästar/ponnyer.

  • Pelhamstång är ett bett som förenar stång- och bridongeffekten hos de båda betten i ett kandar. Kan användas med två tyglar eller ett delta och en tygel. På ponnytävlingar i Sverige måste bettet alltid användas tillsammans med ett delta.

Pessoabett använde jag alltid förr på min gamla ponny Beata. Då hon var fruktansvärt stark och istadig.

Pessoabett är en slags kombination av tränsbett och stångbett. Ett traditionellt pessoabett består av fyra ringar. Den första (mindre) ringen fästes enbart i sidostycket. Den andra ringen har normalstor storlek och det är även den ringen som är kopplat till bettets mellandel. De två efterföljande ringarna är lika stora som den första. Tyglarna fästes antingen i den andra, tredje eller fjärde ringen, om tygeln fästes i en lägre ring blir hävstångseffekten större och bettets inverkan skarpare. När man har sträckta tyglar roterar mundelen och skapar främst tryck i nacke och mungipor. Pessoabettet är från början ett holländskt körbett, dutch gag på engelska, och kallas pessoabett av den enda anledningen att Nelson Pessoa introducerade bettet till Sverige. Pessoabett finns idag även med endast tre ringar (där den fjärde ringen helt enkelt saknas). Pessoabett kan användas tillsammans med ett delta för att mildra effekten. På ponnytävlingar i hoppning måste tygeln vara fäst i den andra ringen eller i ett delta. Pessoabett finns i två- och tredelade varianter.

Novabett använder jag till Shadow när jag rider ute i skogen då han lyssnar bra på det i skogen. Använder det när jag inte ska arbeta honom i dressyren.

Novabett är det mildaste bettet som går att ha. Det är väldigt bra att ha om man tex ska se om det är något med hästen om den kanske har ont någonstans. Om hästen kanske bara har tuggat på ena sidan av bettet så betyder det oftast att den har något där som stör den. Eftersom novabettet är så mjukt blir det märken när hästen har tuggat. Många använder Novabett till känsliga hästar och har därför blivit väldigt populärt.

Hoppas det kanske hjälper er lite på traven med vad ni ska välja för bett :)

// Frida

Ha en riktigt bra Julafton nu Sverige...

Hej ! <3
Denna Julafton börjar bra! Snart är det ju Kalle Anka som tyvärr inte visas i Danmark men man har ju datorn ;) Bara att gå in på www.svt.se (y'<3
Men nu har man iaf gått en promenad i stan! Vi gick in på Jacobs´s och tog en kopp varmchoklad :D Jaooww lite mysigt sådär på Julaftonseftermiddag :D Saknar fortfaranda alla där hemma fruktansvärt mycket hästarna, vänner, släkt och Filip <3
Men vi kommer hem på måndag kväll och det är faktiskt riktigt mysigt här! Vi brukar alltid åka hit på sommaren.. Vi har varit här på vintern förut men då är vi här var 10:nde år för då fyller ju min gammelmormor jämt eller vad man ska säga ;)
Bjuder! Men vafan det är Julafton! :) <3
// Frida <3

JULAFTON NUUUUU! <3

GOD JUL!
Exakt nu är det ju faktiskt julafton! Men jag ska dra och handla lite så hörs vi senare !
HA DET BÄÄST! <3
// FRIDA

Ny design (y'<3

Chaa! <3

Det kommer snart upp en ny juldesign! Den är inte så vacker men det får duga! Jag gorde den på 10 min så ah!

Julia ska sätta in den då jag inte vet hur man gör! Jag vet dock inte när den kommer in men kanske ikväll det blir en överaskning för oss alla :)

Men sålänge kan ni ju lyssna på den här övergrymma låten!Ha det bäst och njut av musiken! <3

// Fridaaa!

Hos farmor...

HEEEEJ!
Nu är jag hos farmor och jag har ätit julbord xP Tycker inte alls det är så gott men ah! I Danmark brukar man äta stek på julafton så imorn blir det stek och anka tror jag hos min pappas moster! Anka har jag aldrig smakat på och tänker inte göra det heller! xD

Men jag har inga bilder än så länge för min mobil har inget batteri och jag glömde laddaren hemma i stugan ... Men tar en liten random med webben nu dåe :P


Liten Gamer jag veeet! :P Men jag har ju faktiskt spelat WoW.. tyvärr för det är skittråkigt bara att man fastnar i det! <3Ni får bättre bilder imorn jag loovar! <3

// Friduuus! <3


Omen Tjennna dåe! <3

Asså jag är skälli trött...  Men lite cola piggar alltid upp ;) Jag får vakna till liv nu eftersom det är ju självaste Julafton imorn! Längtar som in i helvete! Men fyy vad jag saknar alla där hemma i Sverige! Jag hoppas ni har det bäst!
Nu ska jag nörda musik och chatta med folket hemma i sotenäs! Ha det bäst sålänge vi hörs senare ! <3
// Frida <3

Min förebild...

Hejsan!
Ville ägna ett inlägg åt min förebild som också är min kusin... ♥

Julia Lundgren <3

Julia är min kusin! Hon har tre hästar som är helt jävla underbara! Hon tävlar dock bara på en av dom. En sålänge iallafall. Några av er kanske redan läser hennes blogg och vet det mesta om henne. Men eftersom jag är hennes kusin så vet jag mer om henne än dom flesta av er.

Julia är den finaste och bästa cheyen som över huvudtaget finns på denna jord! Hon rider som en gud och har på bara några år tagit en C-ponny som inprinsip inte var någonting till en helt underbar SM - ponny! Den heter Niels. Ingen av oss förutom min andra kusin Emma Alexandersson trodde att det någonsin skulle bli något av denna ponnyn. Men Julia strävade till sitt mål... och det gick! Julia och Niels är nu en av dom bästa C-ponny ekipagen i Sverige. Jag vet inte riktigt exakt vilken plats men runt 20 tror jag.Jag önskar att jag en dag ska bli lika duktig som Julia! Seriöst hon är ingen jätte stor ryttare men en förebild är en förebild! Det kan vara kända eller inte kända! Julia är lite känd inom ponny ridsporten och jag vet att många beundrar henne och jag är en av dom!Julia satsar även inom dressyren! Är inte säker hur högt hon har tävlat inom dressyren men L:A tror jag :D


Julia har ju en häst också som heter Twingo!
Hon har inte tävlat något på honom ennu men till våren satsar hon på att tävla 110 cm!Hon har ju även en liten Shetlandsponny som heter Cyrano! Honom har även jag ridit och tävlat men det var ett tagsen nu!

Har ingen bild på honom!


Inte det bästa inlägget men har ansträng mig så gott jag kan!Hitta Julias undebara blogg HÄR!
// Frida <3


Sitter i stugan.. och ah det är gaaaaaanska kallt! <3

Heej!
Har kommit fram till Skagen nu dåe! Vi bor i min pappas mosters stuga i gammel skagen! Det gör vi alltid när vi e här.. Men iaf! När jag åker färja så blir jag jävligt sjösjuk så jag måste typ knarka sånna tabletter! Ne men en ska jag ta innan vi åker på färjan då! Man blir lite trött så man typ inte känner att man e åksjuk eller nåt men ah! Jag saknar alla vänner där hemma! Lite plågsamt att jag inte kan smsa nu dåe för det lostar en del! Så om ni vill nåt så får ni skriva i FB chatten ;)
Det är lite kallt här i stugan men det lät väll snart bli varmare! Kameran är inte med så jag kommer ta lite bilder med mobilen ist.. men det är inte så bra kvalité men ni får stå ut. Vi ska fira Jul här och jag är fruktansvärt nyfiken på vad jag får i julklapp osv.. men jag ska hålla mej tills Julafton!
Jag upptaderar kanske mer om en stund om jag inte glömmer bort det xP
// Frida! <3

Färjan...

Shoo!<3
Just nu sitter jag på färjan och har gött tråkigt! Ne men jag ska till Danmark om jag inte har sagt det. Kommer sakna alla goa väner över jul! Så jag önskar alla läsare en super bra Jul <3
Jag upptaderar om en stund eller när jag har kommit fram !

Svar på frågorna!

Postat av: Anonym

Beskriv din pojkvänn med tre ord ? Svar: Världens mest underbara! :D <3

Dina bästa vän/vänner är och varför ? Svar: Mina bästa vänner är Sara, Douglas, Amanda, Ellen, Alice, Elin och Linn :D Dom är bara bäst! Jag älskar dom <3

Top 3 snyggaste killarna du känner ?
Svar: Filip (min pojkvän), Teodor och Tobias ;)

Favorit godis ? Svar: Laaakritz :P

Bästa film du har sett ? Svar: The Grudge 3

Dåligaste Film ? Svar: Isprinsessan

Bästa låt ? Sunday bloody Sunday - U2

Dåligaste låt ? Svar: Vet inte riktigt ..

Du älskar att ... ? Svar: Va med mina vänner och hästar :D

Du hatar .... ?
Svar: Äta kyckling ...

Du gillar folk som är .....? Svar: Snälla och pålitiliga

Du hatar folk som ...... ?
Svar: Dryga och bitchiga

Vad är bäst med dinna hästar ? Svar: Att dom är bäst! ;)

Vad är sämst med dinna hästar ? Finns inget :P

Kram :)

BTW snälla skicka inte anonyma frågor det är roligare om ni skriver namn ;)

 Postat av: Anonym

 

Vem gillar du mest , douglas eller filip ? Svar: Älskar båda men på helt olika sätt.. Doug e min bästa vän och Filip e jag tsm med :)

vad har du för mobil ? Svar: En HTC Gratia .. den suger!

vad är de högsta du har hoppat ? Svar: 1.30 cm :D <3

Tävlar du både dresyr och hoppning ? :) Svar: JA! Fast jag satsar på hoppningen :D

Berätta lite om din familj... Jag har en mamma en pappa och en bror! Alla kan hästar särskilt mamma som har levt med hästar i familjen i hela sitt liv... Jag kan ta ett inlägg om det en annan gång <3Postat av: anna :)

vad använder du för att få så fint hår? ;) Svar: Fint och fint .. Ne men balsam och schampoo xP Jag använder hårgilé ibland om jag har lust typ men ah!Postat av: :D

Din bäst egenskap och din sämsta ? Svar: Jag vet inte riktigt ;)

Kram :)Postat av: Ebbbba!!<3

vad har du gort mot michelle !?<3333333 Svar: Jag sa som det var! Men det är privat...


Postat av: ' t

1 : finns de nåra bra bloggar du rekomenderar? :D Svar: Jaa :D www.nellieberntsson.se , www.julialundgren.blogg.se , www.nataliesworlds.blogg.se , www.kenzas.se ! Det finns massor mer men ah några av dom ;) antar att du vet vad Amandas blogg heter osv..

2 : hur fin/söt skulle du säga att du själv var på skala 1-10? Svar: Vet inte ;)

3 : finns det något du ångrar? Svar: ah massor :/

4 : hur länge har du och filip varit tsm? :d Svar: I 10 dagar exakt idag :D <3

det var aaaaaallt, puss! <3

URL: http://thildaaa.blogg.se/


Postat av: natalie

1. har du lockigt hår eller har du permanentat? Svar: Jag har lockigt och jag hatar det ..

2. va sminkar du dig med? Svar: Med Clinique smink.. Puder, ögonskugga, kajal och mascara typ! Ibland läppglans/läppstift :)

3.favorit klädaffär? Svar: Gina Tricot och Bik Bok :D


Snälla skicka inte anonyma frågor nästa gång .. <3

// Frida


Julia skickar ..

Hejsan!
Filmerna från julshowen håller Julia på att skicka nu så dom kommer upp om en liten stund :D <3
Ha tålamod ;)
// Frida

Julshow...

Chaaa!
Sorry att jag inte har bloggat så mkt nu det senaste, men det har lixom varit fullt upp inför Julshowen osv.. Men igår så sov jag över hos Sara och Amanda .. Mina babes ofc ! Vi skulle ha skräckfilms maraton men vi såg bara på en hel film och det var Saw 2 .. Men asså vi hyrde massor andra men dom sööög så vi stängde av efter typ halva.
Men så var det ju Julshow då! Jag var med på dressyrkadrilj och agillity! Jag hade Acke på agillity och ah mitt och Julias lag vann ofc! Bästa hundarna Acke och Kajser :D
Acke!
Hade ingen bild på Kajser! :/
Film därimot kanske kommer upp senare ikväll från både kadriljen och agillityn :D <3
// Frida <3

Jag är med och tävlar om ett skal till Iphone ...

Heej!

Jag är med och tävlar om ett skal till en Iphone. jag har ingen Iphone själv men det blir en perfekt julklapp eller ifall jag kanske får en Iphone i julklapp ;) Men du kommer till tävlingen om du klickar HÄR!

Jätte fin blogg också jag läser den varje dag :D <3


// Frida

liiiite tpl bara...

Chao!
Idag har det varit en jävligt chill dag! Fyfan vad vi har skrattat xD ja men s kan det gå när man har världens mest onormala klass och vänner.  Ne men jag och Sandra kastade en boll i huvet på en i nian, och jävlar vad vi skratta! Sen skrattet i när Thilda går på ett skämt som ah ni inte fattar för ni måste träffa dom här personerna för att förstå osv... ne men har varit i stallet nu och jag ska ha sms lan nu :) ah det var kadriljträning och ah det gick la bra <3

Frågestund

Ni kan fråga vad ni vill mellan himmel och jord ... jag svarar 100% ärligt på alla frågor! Ni har tills på måndag kväll på er :)

Fick en fråga...

Jag fick en fråga om jag kunde ha en frågestund... jo visst klart jag kan :)
/ frida

Omen nu e man hemma dåee <3

Tjenna :)
Nu har jag kommit hem från skolan och jag tplar med doug i skype <3 väntar typ på att filip ska svara på sms typ ;) juste det har jag inte sagt ähm filip e min pojkväään <3 jaow så kan det gåå ;) ne men ah jag har inget att göra -.-  meee <3

god morgon

Jao då har ma vaknat nu dåe! Sjäv sitter man nu då och äter lite men va tvungen att skriva ett inlägg kände jag ;)  ska strax gå te bussen i det härliga vädret! usch hatar vädrt just nu ... tyvärr e det för mörkt för at jag ska kunna ta en bild på dagens outfit men ah jag har på mig ett par jeans ett linne och en blå tröja över med gul text ;)
// frida

omg!

Shoo!
själv kommer man hem idag och så ligger det en samsung touchpad vet ej om det heter så men en ipad fast samsung <3 som jag aldrig ens har kunnat drömma om ... men nu är det lättare för mig at blogga också :) ska upp till stallet nu så jag bloggar mer sen ... jag ska hälsa Kajsa och Shadow ifrån er ;)
bjuder på nån random bild jag tog nyss <3

Jag e trött.

Shooo!
Har varit i stallet hela dagen idag så jag e lite trött nu ;) Det var träning inför kadriljen som vi ska visa upp på julshowen! Det är jag, Sigrid, Linn , Malin , Annie och Emma :) Det gick skit bra idag fast Linn inte var med. Fast vi ska träna igen på fredag tror jag och då ska alla vara med eftersom det är julshow på söndag ...

Men nu ska jag fortsätta öva på franskan .. Har tyvärr prov imorgon -.- I både franska och biologi!

Ska bättra mig med nya bilder! Men min kamera fuckar ur så det blir ju aldrig av !

/ frida <3

Tävlingsresultat ...

Heej!
Jag tävlade i torsdags på Grevagården i Skövde :) Det gick piss ... I första klassen alltså L:B då blev jag utesluten för att Kajsa rev ett hinder i kombinationen och bommen flög upp mellan hennes ben och hon fick ju såklart jätte ont så på hindret efter stannade hon ut sig ... Men hon kändes endå pigg inför L:An så jag startade då! Men hon stannade på framhoppningen lixom flera meter innan stannade hon in :/ Jag tänkte "Vafan?" Men jag gick in på banan men vi kom inte ens över första händer .. Vi gick till veterinären men dom hittade inget.. Så vi åkte hem men i fredags så testade vi om hon va pigg men då var hon ju halt ! Inte så konstigt att hon stannade ut sig lixom, så jag e inte arg! Bara synd att det blev så!


Har tyvärr inga bilder från tävlingen.. Det hans inte med ;)// Frida

Detta kallar jag GRYMT !

Kolla in hästens rörelser till musiken ! HELT JÄVLA FANTASTISKT!
// Frida

Grevagården - Christmas Show

Shoo!
Imorn ska jag till Grevagården och tävla Christmas Show.. Jag ska starta L:B och debutera L:A och jag e gött taggad :D Mamma är på torp och köper ett nytt schabrak och jag har ingen aning om hur det ser ut ;) Jag vet bara att det är silvrigt och att det kommer passa på Kajsa.. Enligt mamma!
Ska typ äta nu sen drar jag till stallet för att packa! Är ju ledig från skolan imorn dåee! GÖTTANS <3
Eller jo jag hittade en bild på Hööks hemsida :D
Klicka på bilden för att komma till info om schabraket ;)
OMG sååå min stil! <3
// Frida

kallt... Fu <3

Hej!
Det är fan askallt ute .. inte tummen upp till det minnsann ! Men har varit i stallet nu! Kajsa gick som en gud! Inget problem alls idag :D Hon var mjuk i både traven och galoppen! Är iaf jätte nöjd! <3
Taggar till torsad som fan! Grevagården och jag och Kajsa kommer äga banan! <3 Thihi!
Hejdå ska smslana :D till klockan 12 xP <3
// Frida

Så kan det gå :D <3

Shoosan!
Thihi gissa om jag e glad elle? FÖR DET ÄR JAG! Tänker inte berätta förrens på fredag :D
Nej men iaf ska upp till stallet nu så jag skriver mer om dagen sen! :D <3
PIZZA :D <3
// Frida <3

I´m so fucking happy now!

Hej!
Ni fattar inte hur lycklig jag är! Vill inte gå in på det! Men nu har jag bestämt mig ! JAG SKA FORTSÄTTA BLOGGA ! TILL TUSEN! <3 ska aldrig lämna er <333
// Frida

Vänskap ... ♥

Ett hjärta kan slå,
Ett hjärta kan brista.
En vän kan man få,
En vän kan man mista.
Men i mitt hjärta finns du gömd,
För en vän som du blir aldrig glömd! ♥
♥ I LOVE YOU SO MUCH! NEVER LEAVE ME ALONE! ♥
// FRIDA THORSEN

Funderar!

Hej!
Funderar på att ta en bloggpaus! Har grymt mycket att göra i skolan nu osv... Känner att vänner och skolan får före bloggen. Som ni märker så upptaderar jag knappt längre så denna bloggen flyter inte på nu! Har ingen rolig header för att jag inte har tid att fixa en ny! Nästan aldrig några nya bilder för att jag e slarvig med att ta med kameran för at ta kort eller filma!
Ska blogga denna veckan och nästa sen får jag se! Mer upptadering kommer...
// Frida

RSS 2.0